NOVO!
Agaricus ekstrakt 60 kapsula
Agaricus sertifikat 1
Agaricus sertifikat 2

Agaricus ekstrakt 60 kapsula

EKSKLUZIVNO NA P100H! Nemački kvalitet - Hawlik!
3.510,00 RSD
Otkrivena u dubinama džungli Brazila, gde su je domoroci koristili protiv kancera. Protiv: Ateroskleroze, hepatitisa, dijabetesa, tumora i kancera. Odskoro i u Srbiji, samo na pro100zdravo.com!

Ovaj proizvod trenutno nemamo na stanju!

Reddit

Detaljni opis

EKSKLUZIVNO U SRBIJI - JEDINO NA PRO100HEALTHY.RS|


PROIZVOD JE SERTIFIKOVAN KAO DIJETETSKI SUPLEMENT U REPUBLICI SRBIJI

 

Gljiva Agaricus blazei Murill

Pozitivni efekti gljive Agaricus blazei Murii /ABM/ na ljudsko zdravlje prvi put su otkriveni u Brazilu pre nekoliko decenija.

Rak se veoma retko pojavljivao u seoskom području u okolini Sao Paula odakle pečurke potiču i gde su se često koristile u ishrani.

Od trenutka kada je uočeno da ljudi iz ovih krajeva znatno manje oboljevaju od kancera, potražnja za ovim pečurkama značajno se povećala. Agaricus za razliku od većine “medicinskih pečuraka” ne raste na drvetu, već umesto toga zahteva fermentisanu podlogu i time se opravdava visoka cena ove gljive na tržištu.

Drugi nazivi; ABM, Agaricus brasiliensis, Sunčana pečurka,Himematsutake,Cogumelo do Sol

Poznata je još i kao "Sunčeva pečurka" i "badem gljiva"

Tradicionalana upotreba:

 • Ateroskleroza
 • Hepatitis
 • Diabetes
 • Dermatitis
 • Tumori i kanceri


Primena pečuraka u praksi:

Poboljšanje imuniteta

Istraživanja su pokazala da Agaricus blazei, stimuliše imuni sistem i prevenira mutaciju gena, iako tačan mehanizam dejstva nije jasno definisan. Smatra se da su polisaharidi kao aktivne komponente ovih pečuraka, odgovorne za stimulaciju imuniteta i antitumorske efekte koji se pripisuju ovim gljivama. Dominantni polisaharid u ovim gljivama je beta glukan koji jača odbrambenu reakciju organizma na viruse i bakterije, istovremeno sprečavajući upalne procese i pojavu autoimunog odgovora.

Antitumorski efekti

Polisaharidi iz ovih gljiva, stimulišu ne samo imuni odgovor, već dovode i do porasta tzv. NK ćelija i makrofaga tj. ćelija koje su odgovorne za uništavanje bakterija, virusa i tumorskih ćelija. Takođe, ove gljive mogu značajno ublažiti i smanjiti neželjene efekte koji se mogu pojaviti kao posledica dugotrajne primene lekova, hemoterapije i zračenja, čime se značajno poboljšava kvalitet života obolelih od najtežih bolesti. Studije su dokazale da primena ovih gljiva smanjuje enzime koji povećavaju nivo estrogena, zbog čega se značajno može smanjiti rizik od pojave raka dojki, ali i svih estrogen zavisnih tumora u pre i post – menopauzi. Istraživanja u Japanu urađena u periodu od 2004-2010 godine pokazala su da ova gljiva može smanjiti pa čak i sprečiti pojavu metastazi kod kancera jajnika, pluća i leukemija, dok kod fibrosarkoma, mijeloma i tumora prostate može uticati na smanjenje veličine tumora.

 

Pomaže kod alergija

 

Nekoliko naučnih studija dokazalo je da badem gljiva, Agaricus blazei Murii može ublažiti alergijske i upalne procese u organizmu  putem blokade COKS-2 - enzima koji je odgovoran za pojavu upalnih procesa i bola. Ovi rezultati daju ohrabrujuće rezultate za dalja farmakološka ispitivanja u kojima se razmatra primena ABM gljiva kao vid dopunske terapije kod osoba sa alergijama.

 

Pomoćna terapija za dijabetes melitus

Klinička studija koja je obuhvatila pacijente kojima je dijagnostikovan dijabetes melitus tip 2 potvrdila je da se uz primenu ABM gljiva, značajno povećava osetljivost na insulin, zahvaljujući prisustvu izoflavonoida kojima je ova biljka bogata. Ovo je veoma značajno za osobe  koje imaju problem sa insulinskom rezistencijom i kojima standardna farmakološka terapija nije dala očekivane rezultate.


REZIME:

Agaricus blazei (sunčeva pečurka) stimuliše i jača odbrambenu moć organizma, i na taj način pomaže organizmu da se izbori sa kancerom, zapaljenskim bolestima i alergijama. Može se koristiti preventivno ukoliko postoji genetska predispozicija za neku od ovih bolesti.

Upozorenje:Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

 

 

Sastojci:

Sadržaj aktivnih sastojaka u 4 kapsule je sledeći:

 

 • Suvi ekstrakt gljive Agaricus blazei Murill - 1200 mg
 • Od toga polisaharidi - 360 mg
 • Suvi ekstrakt acerole (Malphigia punisifolia)17%  Vitamin C - 160 mg
 • Vitamin C iz Acerole (Malphigia punisifolia) - 27 mg

 
Upotreba:

2x2 kapsule dnevno. Dnevna doza se ne sme prekoračivati.

 

Uporedni prikaz efekata medicinskih gljiva pogledajte OVDE

 

UVOZNIK: NOBNEK doo, Prve Pruge 1d, Beograd, Zemun
Zemlja proizvodnje: Nemačka


Slični proizvodi


Komentari

 • zeljko - 01.08.2019.

  gljiva agaricus blaze, izgleda mi jako dobra, probat cu je, jer imam problem sa alergijom, verujem da ce mi pomoci » Odgovori na komentar

 • Janko - 14.08.2019.

  Poštovani, možete li mi reci da li su ovi smedji sampinjoni isti kao i oni koji se mogu naci u prodavnicama,primetio sam da ih ima u Naciju...Unapred hvala. » Odgovori na komentar

  • slavnic - 15.08.2019.

   Janko, mislis u Maxi-ju?

  • Ivana Kovačević - 15.08.2019.

   Janko postoji mnogo vrsta Agaricusa, koliko sam ja informisana u maxiju se prodaje Agaricus bisporus vrsta smeđeg šampinjona, dakle izgledaju isto ali nemaju isto dejstvo.

 • sanja - 14.08.2019.

  gljiva Agaricus ima sirok spektar u lecenju, npr. alergije, autoimune bolesti, diabetes, bolesti koze, kanceri... moze se uzimati preventive radi. » Odgovori na komentar

 • zvonko - 14.08.2019.

  cuo sam za tu gljivu, Agaricus, ja treba da je probam za alergije » Odgovori na komentar

 • dunja - 15.08.2019.

  Meni vec pomaze.Uzela sam da probam zbog alergije i nisam se pokajala. » Odgovori na komentar

Pošalji komentar